Боксера затримано та оголошено про підозру \ Фото УНІАН

У Києві затримано та оголошено про підозру 36-річному киянину за вбивство співробітника Управління державної охорони (УДО).

Читайте такожЗ'явилося відео вбивства співробітника УДО в Києві, сам підозрюваний здався поліції (відео)

Про це повідомляє прес-служба прокуратури міста Києва у соціальній мережі Facebook. "За процесуального керівництва прокурорів Київської місцевої прокуратури №6 оголошено про підозру чоловіку, який вночі 2 січня 2019 року під час вуличного конфлікту завдав смертельної травми місцевому жителю", - йдеться у повідомленні.

Відео дня

У прокуратурі уточнили, що подія сталася на вулиці Саперне поле на Печерську.

"Підозрюваний, який вигулював собак, вступив у перепалку із перехожими чоловіками і під час цього конфлікту вдарив одного з опонентів у щелепу. Від отриманої травми останній помер на місці", - зазначили у прокуратурі.

"Чоловік, якого обґрунтовано підозрюють у скоєнні вказаного злочину, з місця події зник і лише увечері 3 січня 2019 року разом із адвокатом з’явився у Печерське управління поліції. Затриманим виявився 36-річний киянин, кандидат у майстри спорту з боксу та кікбоксингу", - йдеться у повідомленні.

Вказану особу затримано та оголошено про підозру у вчиненні злочину за ч. 1 ст. 115 Кримінального кодексу ("умисне вбивство").

До суду готується клопотання про обрання підозрюваному запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. За вчинене йому загрожує від 7 до 15 років позбавлення волі.

Своєю чергою прес-секретар прокуратури Києва Надія Максимець у Facebook поінформувала, що сьогодні до Печерського районного суду Києваі буде внесено клопотання про обрання підозрюваному запобіжного заходу.

Як повідомляв УНІАН, 2 січня у центрі Києва сталася бійка між двома чоловіками, внаслідок чого один з учасників бійки знепритомнів. Медики констатували смерть 26-річного киянина.

Речник Головного управління Нацполіції у Києві Оксана Блищик повідомила, що між чоловіками виникла сварка. "Свідки розповіли правоохоронцям, що трагедія розпочалася з дорожнього конфлікту. Чоловік, який вигулював двох собак, почав конфліктувати з водієм автомобіля щодо першочерговості проходу або проїзду на переході. Чоловіки почали на підвищених тонах з’ясовувати стосунки. Під час цього конфлікту чоловік, який вигулював собак, вдарив опонента рукою в голову. Той впав і помер", - сказала Блищик.

Джерела УНІАН в Управлінні держохорони повідомили, що загиблий був співробітником УДО. Крім того, за повідомленнями ЗМІ, підозрюваним у вбивстві 26-річного співробітника УДО є боксер Петро Очеретяний.