Письменник і мемуарист Катаєв помер в Ізраїл /і фото facebook / Павло Катаєв

Сьогодні вночі помер син відомого письменника-одесита Валентина Катаєва - письменник, мемуарист Павло Катаєв.

Про це повідомив директор Одеського художнього музею Олександр Ройтбурд, який близько знав його.

За його словами, 80-річний Катаєв-молодший помер у Тель-Авіві (Ізраїль). Ройтбурд також сказав, що познайомився з Катаєвим під час його недавнього приїзду до Одеси.

Відео дня

«Мені пощастило познайомитися і подружитися з ним в його останній приїзд до Одеси. Російська пропаганда тоді волала про фашизм української хунти і натовпи страшних бандерівців, котрі вбивають російськомовних немовлят. Павло і його дружина Марина були в захваті від привітності, відкритості і дружелюбності Одеси», - підкреслив Ройтбурд.

Читайте такожВідомий російський співак помер у перший день нового року

Він зазначив, що Катаєв розумів, що відбувається в Україні, і не боявся про це говорити. Його симпатії завжди були на боці України і її боротьби за незалежність.

«Він трепетно ставився до своїх українських коренів. Він з гіркотою дивувався, що деякі його старі одеські знайомі виявилися «ватою», і не розумів, як це могло статися», - акцентував директор музею.

Він також повідомив, що Катаєв-молодший до останнього дня зберіг «молодий розум», інтерес до життя, до політики, до літератури, мистецтва, багато подорожував.