В АП прокоментували ситуацію з недопуском священиків колишньої УПЦ МП до храмів / фото УНІАН

Керівник Головного департаменту з питань гуманітарної політики Адміністрації президента України Юрій Рубан прокоментував ситуацію з недопуском священиків колишньої Української православної церкви Московського патріархату до храмів на Волині і Житомирщині, заявивши, в такому разі священику варто пошукати собі іншу громаду.

Читайте такожНа Вінниччині "заїжджі" прихильники колишньої УПЦ МП зірвали голосування за перехід до ПЦУ (відео)

Як передає кореспондент УНІАН, про це він сказав в ефірі одного з українських інформаційних телеканалів.

Відео дня

«Я думаю, якщо виникає конфлікт такого роду між священиком і громадою, і громада не підтримує священика, тоді, мені здається, священику краще пошукати собі іншу громаду», - заявив він.

«Значить, він не зумів знайти слова віри, слова навчання, які б повели за собою громаду. Якщо священик не розуміє, що громада хоче української церкви, а він їм товче далі мантри про те, що ніяк ми без (предстоятеля РПЦ – УНІАН) Кирила не обійдемося, то, звичайно, що такий результат очікуваний», - додав Рубан.

Як повідомляв УНІАН, 13 січня У селі Красноволя Маневицького району Волинської області громада, яка перейшла до Православної церкви України (ПЦУ), не пустила до Свято-Михайлівського храму єпископа колишньої УПЦ МП Нафанаїла та інших священиків.

Того ж дня у селі Ворсівка Малинського району Житомирської області громада, яка перейшла до ПЦУ, не пустила до Свято-Миколаївського храму священиків УПЦ МП.

Довідка УНІАН. 15 грудня Об’єднавчий собор представників українських православних церков обрав митрополита Переяславського та Білоцерківського Української православної церкви Київського патріархату Епіфанія предстоятелем єдиної помісної Православної церкви України.

6 січня у соборі святого Георгія у Стамбулі вселенський патріарх Варфоломій вручив томос про надання автокефалії Православній церкві України її предстоятелю, митрополиту Київському і всієї України Епіфанію.