Жебраки, бандюжки та безхатченки продовжують вештатися вокзалом / скріншот

Починаючи з 20 січня працівники сервісної служби Національної поліції мали розпочати слідкування за дотриманням громадського порядку, а бійці підрозділу патрульної поліції з охорони громадського порядку проводити цілодобове чергування на центральному залізничному вокзалі в Києві. Журналісти перевірили, чи дотримались правоохоронці свого слова.

Про це йдеться у сюжеті на "2+2".

Читайте такожНа центральному вокзалі Києва серед білого дня викрали дівчину – ЗМІ

«За два дні нашого чергування на головній станції столиці ми так і не побачили (спецпризначенців з охорони громадського порядку, - ред.). Більш того, самі поліцейські не знають, хто це такі», - йдеться у сюжеті.

20 січня у Нацполіції повідомили, що для стражів порядку всередині вокзалу навіть створили чергову частину, але, як з'ясувалось, її ще не довели до пуття.

«Натомість жебраки, бандюжки та безхатченки продовжують вештатися вокзалом на повну», - підсумували журналісти.

Як повідомляв УНІАН, сервісна служба Нацполіції розташовуватиметься в кількох приміщеннях, крім цього на вокзалі встановлено камери відеоспостереження з елементами інтелектуальної відеоаналітики.

В «Укрзалізниці» нагадали, що внаслідок ліквідації у 2015 році транспортної поліції, яка відповідала за правопорядок на вокзалах та в поїздах, функціонування чергової частини, що знаходилася на території Центрального вокзалу в Києві, було припинено. Це позначилося на оперативності реагування поліції на випадки правопорушень на території вокзалу та в поїздах.