У Сокальському районі Львівщини всі парафії колишньої УПЦ МП перейшли до нової церкви / фото УНІАН

У Сокальському районі Львівської області, станом на 29 січня, всі 9 парафії колишньої УПЦ московського патріархату перейшли до новоствореної Православної церкви України.

Про це повідомив на своїй сторінці у Facebook голова Сокальської районної ради Микола Пасько.

Читайте такожЮридичне оформлення ПЦУ днями буде завершено - Епіфаній

Відео дня

«Ми якщо не перший, то принаймні один з перших районів України. Я завжди стверджував, що громада Сокальського району високопатріотична і свідома. Незважаючи на певних політиканів місцевого розливу, які пробували поспекулювати на цій темі та посіяти розбрат в церковних громадах, українська помісна церква перемогла! В усіх 9 приходах нашого району так званої «московської церкви» прийнято рішення щодо переходу під управління рідної канонічної української церкви. Сокальщина повністю очистилась», - йдеться у дописі Пасько.

Загалом, на Львівщині вже 13 парафій колишньої УПЦ МП із 60 приєдналися до ПЦУ.

Як повідомляв УНІАН, 15 грудня Об'єднавчий собор представників українських православних церков обрав митрополита Переяславського та Білоцерківського Української православної церкви Київського патріархату Епіфанія предстоятелем єдиної помісної Православної церкви України.

6 січня в соборі Святого Георгія у Стамбулі вселенський патріарх Варфоломій вручив томос про надання автокефалії ПЦУ її предстоятелю Епіфанію.