Церковні громади переходять до ПЦУ / фото УНІАН

У Чернівецькій області восьма за рахунком церковна парафія прийняла рішення про перехід з підпорядкування колишньої УПЦ Московського патріархату до Православної церкви України.

Читайте такожВже завтра відбудеться Священний синод Православної церкви України – ЗМІ

Як повідомили кореспонденту УНІАН учасники зборів, церковна громада села Михайлівка більшістю голосів сьогодні підтримала пропозицію щодо зміни підпорядкування церкви Різдва Пресвятої Богородиці.

Відео дня

Так, 165 жителів проголосували «за», ще 28 – «проти». Водночас троє осіб утримались.

"Громада висловила свою патріотичну позицію. Крім того, надали можливість виступити на зборах усім сторонам. Збори пройшли спокійно і дуже мирно", - повідомив кореспонденту учасник зборів Василь.

Довідка УНІАН. У Чернівецькій області вже вісім церковних громад прийняли рішення про перехід з підпорядкування УПЦ МП до Православної церкви України. Першою про такі наміри висловилась громада села Шишківці Кіцманського району 19 грудня 2018 року. Пізніше до ПЦУ перейшли церковні громади сіл Карапчів Вижницького району та Боянчук Застанівського району.20 січня громада церкви Успіння Пресвятої Богородиці села Горошівці Заставнівського району ухвалила рішення про перехід до Православної церкви України.

27 січня рішення про перехід церковної громади до ПЦУ ухвалили в селі Ясени Сторожинецького району, а також парафія села Задубрівка Заставнівського району. Також розірвати стосунки з Московським патріархатом вирішила громада села Васловівці Заставнівського району.

8 січня 2019 року архієпископ Чернівецький і Кіцманський Онуфрій на прес-конференції повідомив про наміри ще 15 церковних громад Чернівецької області перейти до ПЦУ.