Гандзюк померла 4 листопада 2018 року \ УНІАН 

Генеральний прокурор Юрій Луценко анонсує найближчим часом процесуальні дії щодо замовника вбивства керуючої справами Херсонської міськради Катерини Гандзюк.

Читайте такожРани на все тіло та спалене волосся: батько Гандзюк показав фото доньки з лікарні

Як передає кореспондент УНІАН, про це Луценко повідомив після засідання парламентського комітету з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності у Києві.

Відео дня

«У нас була і зараз ми ще тверді у своєму переконанні щодо основної версії про замовника цього вбивства. Найближчим часом будуть проведені відповідні процесуальні дії», - заявив він.

При цьому він закликав, в тому числі народних депутатів, не попереджувати ймовірних фігурантів про ймовірні дії правоохоронних органів.

Довідка УНІАН. 31 липня 2018 року в Херсоні невідомий вилив сірчану кислоту в обличчя керуючої справами Херсонської міськради Гандзюк. Жінку з хімічним опіком більш 30% тіла госпіталізували. Гандзюк перебувала на лікуванні в Київському міському опіковому центрі. 4 листопада вона померла.

За підозрою в участі або співучасті в замаху на вбивство Гандзюк було затримано шістьох осіб. У серпні з-під варти звільнили одного з підозрюваних - Миколу Новікову - через відсутність у його діях складу злочину. Під вартою перебувають Сергій Торбін і Микита Грабчук, іншим - В'ячеславу Вишневському, Володимиру Васяновичу і Віктору Горбунову - суд обрав запобіжний захід у вигляді цілодобових домашніх арештів.

5 листопада в ЗМІ з'явилася інформація про те, що гроші за напад на Гандзюк підозрюваному в замовленні злочину Торбіну нібито передавав Ігор Павловський - помічник народного депутата від «БПП» Миколи Паламарчука.

12 листопада суд заарештував Павловського. За даними СБУ, він підозрюється у співучасті у вбивстві Гандзюк.

4 грудня Луценко заявив, що у справі про вбивство активістки оголошено підозру раніше судимому громадянину на прізвище Левін, який відомий у кримінальному світі на прізвисько Москаль-молодший. За словами Луценка, Левін достроково вийшов із в'язниці за «законом Савченко».

21 січня 2019 року в СБУ заявили, що Левіна було оголошено в міжнародний розшук ще 10 грудня 2018 року.

28 січня на засіданні Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради для проведення розслідування відомостей про напади на Гандзюк та інших громадських активістів батько вбитої активістки Віктор Гандзюк заявив, що в Генпрокуратурі, МВС і СБУ знають замовників вбивства його дочки.

«Зараз офіційно оголошено в розшук організатора вбивства, кримінального авторитета Москаленка, який пішов на це вбивство не просто так, який пішов на це вбивство не з вулиці. Він пішов на це з будівлі Херсонської обласної державної адміністрації, де тісно співпрацював з конкретними людьми, для яких виконував конкретні завдання», - додав батько Гандзюк.