В ДПСУ закликали українців по можливості утриматися від поїздок в РФ / фото УНІАН

Російські прикордонники безпідставно відмовляють українцям у в’їзді, посилаючись при цьому на міфічні заборони.

Як повідомляє прес-служба Державної прикордонної служби України, протягом останніх трьох днів до співробітників ДПСУ неодноразово звертались українські громадяни, яких без пояснень не пропустили на територію РФ представники Прикордонної служби ФСБ РФ.

Читайте такожПрикордонники готові до можливого введення біометричного візового режиму з РФ

Зокрема, лише через російський пункт пропуску «Нехотєєвка», що навпроти української «Гоптівки» в Харківській області, протягом вказаного терміну без будь-яких причин не пропустили понад 90 громадян України.

«Російські прикордонники не пояснюють причин непропуску, або посилаються на міфічний указ про заборону в’їзду на територію Росії автомобілів з великим об’ємом двигуна таких як Toyota Prado, Volkswagen Passat та інші. Розуміючи, що таким чином вони порушують права людини на вільне пересування, працівники ПС ФСБ РФ здійснюють відеофіксацію, примушуючи українських громадян говорити, що останні повертаються в Україну за особистим бажанням», - наголосили в прес-службі.

У зв`язку з цим Держприкордонслужба закликає українських громадян врахувати цю інформацію і за можливості утриматися від поїздок до Росії, оскільки, крім безпідставних повернень, не виключено вплив на них російських спецслужб.