Досудове слідство у справі про вбивство Гандзюк подовжено до 3 липня / фото УНІАН

Ініціатори спільноти "Хто замовив Катю Гандзюк?" заявили, що їх почали системно переслідувати та погрожувати після того, як про підозру в організації вбивства активістки повідомили голові обласної ради Херсонської області Владиславу Мангеру.

Про це 25 лютого повідомляється на сторінці спільноти у Facebook.

"Протягом останніх двох тижнів члени ініціативи "Хто замовив Катю Гандзюк" зазнають системного тиску", - зазначили у соцмережі активісти, не називаючи імен.

Відео дня

Зокрема, ініціатори групи стверджують, що за цей час кільком з них передавали "попередження" та прямі рекомендації "виїхати на час розслідування з країни" від осіб, пов’язаних із МВС.

Читайте такожБатько Гандзюк заявив, що побоюється за своє життя

"Помічена «наружка» за двома з активістів. За двома з нас постійно демонстративно не ховаючись їздять автівки на херсонських номерах. Декільком просто ламали дверні замки, але не змогли потрапити всередину. Також ми бачимо атаки на наші робочі електронні ресурси. Ми також почали регулярно отримувати дивні дзвінки на мобільні і стаціонарні телефони, а також особисті повідомлення в соцмережах з пропозиціями зустрітися «якомога швидше» від незнайомців. Після випадку, коли до одного з нас показово увірвалися в квартиру, нічого не вкрали, а просто влаштували безлад в квартирі з метою залякування, ми вже про це мовчати не можемо", - йдеться у повідомленні.

Вони повідомляють, що переслідування почалися "в один момент", коли оголосили про підозру в організації злочину Мангеру. Відзначається, що тиск підсилився після виходу Мангера під заставу.

"Ми хотіли би попередити громадськість про те, що ніхто з членів ініціативи не зберігає вдома зброї масового знищення, наркотиків та інших заборонених речовин. Ніхто з нас також не має суїцидальних намірів", - йдеться в заяві активістів.

Як відомо, 11 лютого Луценко повідомив, що голові Херсонської облради Мангеру оголошено підозру в організації вбивства Гандзюк. За словами генпрокурора, наразі слідство не зібрало доказів причетності інших посадових осіб до вчинення злочину проти Гандзюк, крім Мангера.

Мангер підозрюється в організації вбивства, тобто умисного заподіяння смерті іншій людині, вчиненого з корисливих мотивів, на замовлення, з особливою жорстокістю за попередньою змовою групою осіб, тобто в скоєнні злочину, передбаченого ч.3 ст.27, п.4, п.6, п.11, п.12 ч.2 ст.115 Кримінального кодексу України. 13 лютого прокурори в суді повідомили, що Мангер обвинувачується також за ст.258 ККУ «Теракт», цей злочин підслідний СБУ.