За словами Геращенко, ймовірно, Балух ще знаходиться «на етапі» / фото: "Голос Крима"

Українського політв'язня Володимира Балуха відправили до Тверської області.

Про це на своїй сторінці у Facebook написала перший заступник голови Верховної Ради Ірина Геращенко.

Читайте такожБалуха з Краснодара етапували в СІЗО міста Армавір - правозахисники

Відео дня

«Як тільки що поінформували наші консули і дипломати, вони отримали інформацію від РФ, що Володимира Балуха окупанти відправили по етапу з Криму для «подальшого відбування покарання у Тверську область», - зазначила вона.

За словами Геращенко, ймовірно, Балух ще знаходиться «на етапі», адже посольство України в РФ ще не було поінформовано про прибуття політв’язня в місце відбування покарання.

Як повідомляв УНІАН, ФСБ РФ затримала Балуха в окупованому Криму 8 грудня 2016 року, стверджуючи, що нібито на горищі його будинку знайдено 90 набоїв і кілька тротилових шашок.

5 липня 2018 року підконтрольний Росії Роздольненський райсуд засудив Балуха до 5 років колонії загального режиму і штрафу 10 тис. рублів (близько 4 тис. грн) за сукупністю двох кримінальних справ, порушених за нібито зберігання боєприпасів і нібито побиття начальника ІТТ.

3 жовтня так званий «Верховний суд» у Криму після розгляду апеляції скоротив 5-річний термін ув'язнення Балуху до 4 років і 11 місяців.

У середині жовтня Балуха етапували до Керченської колонії №2.

Читайте такожУ США закликали Росію звільнити всіх українських політв'язнів з Криму

19 листопада адвокат Дмитро Дінзе повідомив, що сторона захисту подала прохання про умовно-дострокове звільнення Балуха, якому на той момент залишилося відбути покарання 1 рік і 4 місяці.

25 січня 2019 року підконтрольний Кремлю «суд» у Керчі відмовив у задоволенні клопотання про умовно-дострокове звільнення українця.

13 лютого Балуха етапували з Керченської колонії до СІЗО Сімферополя. Після цього його перевезли в СІЗО Краснодара. Російський омбудсмен повідомила, що його везуть в одну з колоній РФ для подальшого відбування покарання.

22 лютого стало відомо, що Балуха вивезли зі слідчого ізолятора Краснодара в невідомому напрямку.