Голова правління НОТУ Зураб Аласанія подякував Лієва за «сумлінну та нелегку роботу» / Facebook Олександр Лієв

Виконавчий директор Олександр Лієв припиняє роботу в ПАТ «Національна суспільна телерадіокомпанія України» (НСТУ).

Як повідомили у прес-службі НСТУ, про це він заявив на спільній зустрічі з колективом керівників телерадіокомпанії.

«Я звільняюся з посади виконавчого директора Національної суспільної телерадіокомпанії України», - сказав Лієв.

Відео дня

Читайте такожГрузію на Євробаченні представить призер українського "Голосу країни"

«П’ять років тому, у квітні 2014 року, на запрошення Зураба Аласанії я долучився до створення Суспільного мовлення тоді ще в ролі першого заступника гендиректора Національної телекомпанії України. Складний, масштабний, актуальний та цікавий кейс. Останні півтора року я відповідав за важливий етап реформи — нам треба було об’єднати 31 державну телерадіокомпанію в єдину суспільну, провести оптимізацію структури та видатків на її утримання. Роль виконавчого директора була потрібна для координації цих масштабних змін. Цей етап завершено», - зазначив він.

Лієв додав, що планово розпочинається наступний етап реформи, для цього в компанії вже затверджена нова структура управління, яка не передбачає посади виконавчого директора, чим і пояснюється його звільнення.

«Компанія готова до наступних кроків розвитку: ухвалити річний план, фінансування цього року з державного бюджету на чверть більше, ніж минулого, очікується зростання комерційних надходжень, а витрати на утримання значно скоротилися — усе це є запорукою результативного 2019 року», — наголосив Лієв.

Водночас голова правління НСТУ Зураб Аласанія подякував Лієву за «сумлінну та нелегку роботу» під час першого етапу реформи Суспільного і відзначив його високу ефективність як кризового менеджера.

Як зазначили в НСТУ, нова організаційна структура телерадіокомпанії передбачає зміни в розподілі функцій членів правління за платформами, а також нову систему взаємодії адміністративної та творчої частин телерадіокомпанії.

Як повідомляв УНІАН, наглядова рада НСТУ 31 січня підтримала рішення про дострокове розірвання контракту з головою правління компанії Зурабом Аласанією.

Своєю чергою Аласанія заявив про порушення з боку членів Наглядової ради НСТУ під час голосування про дострокове розірвання контракту з ним.

12 лютого наглядова рада НСТУ ухвалила рішення про перенесення дати розірвання контракту з Аласанією на 6 травня.

Як повідомляв УНІАН, голова правління Громадського мовлення Зураб Аласанія заявив, що НОТУ визнає себе винними за ситуацію з Євробаченням.