Ілюстрація REUTERS

Міністри закордонних справ країн "Великої сімки" (США, Великобританія, Канада, Франція, Італія, Німеччина та Японія) закликають українську владу продовжувати реалізацію реформ та забезпечити проведення вільних виборів.

Читайте також"Будь мужиком": Порошенко звернувся до Зеленського щодо дебатів (відео)

Про це йдеться в підсумковому комюніке засідання голів МЗС G7, які 5-6 квітня зустрілися у французьких містах Динар і Сен-Мало.

Відео дня

"Ми підтверджуємо нашу підтримку реформ в Україні та з задоволенням відзначаємо кроки, зроблені на даний момент, особливо в таких сферах, як децентралізація та економічне зростання. Ми наполегливо закликаємо уряд України досягти подальшого, чіткого прогресу на шляху реформ, які вона почала і яких вимагає її народ", - наголошується в комюніке.

Також голови МЗС G7 вітали ініціативу провести 2-4 липня в Торонто Третю Міжнародну конференцію з українським реформам.

Крім того, голови МЗС висловили абсолютна довіра до роботи послів G7 в рамках "Групи підтримки України" і визнають роль цієї групи у моніторингу та підтримки процесу проведення реформ.

"Ми повністю схвалюємо ключові пріоритети на 2019 рік, підготовлені цією групою, у тому числі щодо зміцнення потенціалу та довіри до національних антикорупційних установ, за реформу Генеральної прокуратури, реалізації закону про національну безпеку та закону про приватизацію, з посилення незалежності Центральної виборчої комісії, а також за реформу системи охорони здоров'я та енергетичного сектору, особливо завершення анбандлінгу у газовому та електроенергетичному секторах", - йдеться в документі.

"Ми також закликаємо українську владу виконувати її зобов'язання по боротьбі з корупцією, зміцнення верховенства права та захисту свободи ЗМІ та громадянського суспільства", - наголосили голови МЗС.

Також вони очікують, що українська влада забезпечить проведення вільних, прозорих виборів.