Москаль призначив на Закарпатті додатковий вихідний з нагоди католицького Великодня / Фото УНІАН

Мешканці Закарпатської області отримають додатковий вихідний день у зв’язку зі святкуванням Великодня за Григоріанським календарем.

Читайте такожВеликдень: історія, традиції та символи свята (лонгрід)

Відповідне розпорядження голови Закарпатської ОДА Геннадія Москаля було оприлюднено на його сайті. Згідно з документом, вихідним днем рекомендується зробити 22 квітня.

Відео дня

«Райдержадміністраціям, міськвиконкомам, територіальним органам центральних органів виконавчої влади, керівникам підприємств, установ та організацій рекомендовано перенести робочий день із понеділка, 22 квітня 2019 року, на суботу, 25 травня 2019 року», – йдеться в повідомленні на сайті Москаля.

moskal.in.ua

Як повідомляв УНІАН, в Україні проживають понад чотири мільйонів парафіян католицької церкви – це друга (після Православ'я) за чисельністю християнська конфесія в Україні. Церкви західного і східного обряду найчастіше відзначають Великдень у різні дні.

Цього року православний Великдень припадає на досить пізню дату - 28 квітня. католицький Великдень 2019 цього року буде відзначатися 21 квітня – українські католики зустрінуть її на тиждень раніше, ніж православні.