До штурмового батальйону «Сомалі» чоловік вступив на запрошення знайомого / фото politie.nl

На адміністративному кордоні з окупованим Кримом українські прикордонники затримали 13 квітня чоловіка 1972 року народження, який брав участь у бойових діях на Донбасі під проводом відомого бойовика Михайла Толстих із позивним «Гіві».

Про це повідомив радник голови Державної прикордонної служби України Олег Слободян.

Читайте такожУкраїнські військовики ліквідували чотирьох та поранили трьох окупантів в районі ООС

Відео дня

За його словами, у 2014 році протягом двох місяців затриманий працював в Луганській області водієм одного із «комендантів». Не отримавши за період роботи зарплатні, він звільнився, однак пізніше знову працевлаштувався у місцевий комісаріат. У подальшому на запрошення знайомого вступив до штурмового батальйону «Сомалі» під керівництвом тоді ще живого «Гіві», який безпосередньо і проводив інструктаж новоприбулих. Отримавши позивний «Чингіз» і, маючи відповідний досвід, отримав завдання опікуватися підготовкою особового складу для несення служби на контрольно-пропускних пунктах так званих «республік». Через деякий час розчарувався у службі та ідеях фейкових республік, тому звільнився та працював у місті Алчевськ охоронцем.

«Маючи невисоку заробітну платню, в пошуках кращого життя попрямував до Москви. Але умови праці його не задовольнили, і він через Керченській міст, а потім і через адмінмежу намагався потрапити до Києва для пошуку роботи», – зазначив Слободян.

Затриманому повідомлено про підозру у вчиненні злочину, відповідальність за який передбачено статтею 258-3 («Створення терористичної групи чи терористичної організації») Кримінального кодексу України. Тривають слідчі дії.

Фото прес-служба ДПСУ