19 квітня відзначається День велосипеда.

Цей екологічний вид транспорту обирає все більше людей, серед яких – чимало політиків. Чи не найзатятішим велосипедистом серед політиків є Борис Джонсон. Колишній мер Лондона та член британської Палати громад їздить на двоколісному на роботу. Коли Борис був очільником МЗС Британії, йому забороняли так пересуватися з метою безпеки. Однак зараз відомого політика можна спокійно зустріти на велодоріжках Лондона.

Читайте такожКияни приєдналися до акції "Велосипедом на роботу", яку проводять у всьому світі (фото, відео)

Колишній президент Республіки Корея Лі Мен Бак любить проїхатись з вітерцем. Він почав активно кататися на велосипеді 10 років тому, популяризуючи цей транспорт у Сеулі. Представник Федеральної ради Швейцарії Улі Маурер теж любить прогулянки на велосипеді. Особливо політику подобається виїхати за місто на світанку. Проїхатися на велосипеді разом з доньками любить і 44-ий президент США Барак Обама.

Нинішній мер Києва Віталій Кличко теж не відмовляється від їзди на байку. Іноді він з'являється на двоколісному на вулицях столиці у компанії охорони. Навіть на виборчу дільницю 31 березня Віталій Кличко приїхав на своєму улюбленому транспорті.