Отець Святослав подарував Зеленському книжку про історію УГКЦ та ікону дванадцяти найбільших церковних свят / фото медіаресурс УГКЦ

У понеділок, 6 травня, новообраний президент Володимир Зеленський провів зустріч з  главою Української греко-католицької церкви  Святославом у соборі Воскресіння Христового в Києві.

Про це повідомляє прес-служба УГКЦ.

Зазначається, що Зеленський привітав Святослава з днем народження та висловив слова пошани до УГКЦ за духовну підтримку всіх українців. Своєю чергою, отець Святослав привітав новообраного президента з обранням на пост та заявив про готовність до співпраці.

Відео дня

"У ході зустрічі була порушена ціла низка важливих для майбутнього незалежної і соборної України питань і ролі УГКЦ у цих процесах. Було згадано вагому місію Всеукраїнської ради Церков і релігійних організацій у справі збереження релігійного миру, громадську ініціативу Національний форум Трансформація України для здійснення глибинного прагнення нашого народу побудувати європейську Україну, повноправного члена ЄС", - зазначають в УГКЦ.

Читайте такожЗеленський висловив співчуття близьким загиблих в аварії у "Шереметьєво", під час терактів на Шрі-Ланці та бійців на Донбасі

Було згадано також про необхідність належної відповіді на виклики гібридної війни Росії проти України, про проблему масової еміграції молоді з України та роль церкви в цьому питанні.

"Нашою турботою є, зокрема, молодь, яка покидає країну в пошуках якісної європейської освіти. Тому ми хочемо запросити вас до Львова, до Українського католицького університету, який є сучасним європейським християнським і академічним майданчиком надії для молодих українців", - зазначив глава УГКЦ.

Отець Святослав подарував Зеленському книжку про історію УГКЦ та ікону дванадцяти найбільших церковних свят.

Раніше Зеленський зустрівся з представниками Ради рабинів України.

Також він зустрівся з предстоятелем ПЦУ, митрополитом Київським Епіфанієм, а також з почесним патріархом Філаретом. Пізніше новообраний президент зустрівся з главою УПЦ МП, митрополитом Онуфрієм.

Також новообраний президент зустрівся з духовними лідерами мусульман України.