Адвокат не назвав країну, куди відправився на лікування його підзахисний / фото УНІАН

Полтавський апеляційний суд вкотре переніс розгляд скарг на рішення Київського райсуду Полтави про закриття кримінального провадження щодо міського голови Харкова Геннадія Кернеса і його охоронців за звинуваченням у викраденні і побитті учасників місцевого Євромайдану у 2014 році.

Як повідомляє кореспондент УНІАН, засідання суду перенесено через неявку Кернеса.

Адвокат мера Харкова Олександр Гунченко заявив, що його підзахисний перебуває на лікуванні за кордоном і попросив суд перенести засідання.

Відео дня

При цьому адвокат не назвав країну, куди відправився на лікування його підзахисний. Він також не володіє інформацією, коли Кернес повернеться в Україну.

Прокурори та адвокати потерпілих вважають, що Кернес навмисне затягує процес, не з'являючись на засідання, а суд неодноразово відмовляв у приводі обвинувачуваного.

Заслухавши сторони, суд ухвалив відкласти розгляд справи на більш пізній термін.

«Коли Кернес повернеться в Україну, ви нам повідомите, і ми призначимо дату судового засідання», - сказав суддя адвокату Гунченку.

Довідка УНІАН. Кернеса і його охоронців Віталія Бліннікова і Євгена Сміцького обвинувачують у викраденні і побитті учасників місцевого Євромайдану в 2014 році.

2 березня 2015 року Кернесу було оголошено про підозру у вчиненні злочинів, передбачених ч. 2, 3 ст. 27, ч. 2 ст. 146 (незаконне позбавлення волі або викрадення людини), ч. 2, 3 ст. 27, ч. 2 ст. 127 (катування), ч. 2, 3 ст.27, ч.1 ст.129 (погроза вбивством) Кримінального кодексу України.

2 квітня 2015 року Вищий спеціалізований суд України прийняв рішення перенести розгляд кримінального провадження стосовно Кернеса з Дзержинського районного суду Харкова до Київського райсуду Полтави.

10 серпня 2018 року Київський райсуд Полтави постановив закрити кримінальне провадження щодо Кернеса і його охоронців у зв'язку з відмовою обвинувачення від обвинувального акту. Прокуратура і потерпілий Сергій Ряполов оскаржили це рішення.

Скарги сторін розглядає Полтавський апеляційний суд. Засідання суду кілька разів переносилися у зв'язку з неявкою Кернеса через хворобу.