Ілюстрація / REUTERS

У цьогорічному Марші рівності у Києві планують взяти участь близько 10 тис. чоловік.

Як передає кореспондент УНІАН, про це на прес-конференції повідомила директор ГО "КиївПрайд" Руслана Панухник.

За словами керівника PR-департаменту ГО "КиївПрайд" Софії Лапіної, "КиївПрайд 2019" стартує 16 червня і завершиться 23 червня Маршем рівності.

Відео дня

Читайте такожВ Києві 17 червня пройде Марш рівності "КиївПрайд-2018"

Як сказала Лапіна, цього року головним гаслом є "Наша традиція – це свобода!". "В рамках інформаційної кампанії ми говорили про те, що базові цінності є такими ж, які сповідує і ЛГБТ-спільнота, і вони в жодному разі не можуть бути деструктивними в тому контесті, в якому маніпулюють наші опоненти", - наголосила вона.

Як сказала представник ГО "КиївПрайд" Ганна Шаригіна, темою цьогорічного "КиївПрайду" є "Свобода. Єдність. Боротьба". "Ми вважаємо, що цього року свобода сформувалась як дуже важлива для України цінність. На нашу думку, виборювати свободу для країни та людини можливо лише в єдності різних груп і різних людей", - підкреслила вона.

За словами Шаригіної, цьогорічна програма присвячена, зокрема інклюзивності, а не тільки правам людини.

Вона нагадала, що "КиївПрайд" - це низка івентів, зокрема, цієї неділі організатори проведуть показ квір-кіно і його обговорення. Крім того, будуть організовані дві виставки - про транс-жінок та квір-ромський активізм, а також дискусії на різноманітні теми.

Шаригіна додала, що цьогоріч більш як 40 організацій, компаній та ініціатив підтримали прайд.

Як заявила Панухник, організатори очікують на цьогорічному Марші рівності близько 10 тис. осіб.

За її словами, організатори заходу ведуть переговори з Національною поліцією і КМДА щодо заходів безпеки та маршруту.

Панухник зауважила, що всі деталі про маршрут і час маршу будуть повідомлені пізніше, а кожен з охочих взяти участь може зареєструватись на сайті "КиївПрайду", щоб отримати інструкцію з безпеки та поради від організаторів.