Лише за добу в Україні зґвалтували п'ятьох дітей / фото net-nasiliy.ru

Лише за минулу добу поліцейські в різних регіонах України виявили трьох педофілів, які зґвалтували неповнолітніх, ще один робив це з двома дітьми протягом тривалого часу.

Правоохоронцям вдалося затримати трьох, ще один – у розшуку, повідомив у Facebook перший заступник начальника Національної поліції - начальник кримінальної поліції В'ячеслав Аброськін.

Читайте такожНа Київщині педофіл намагався зґвалтувати восьмирічну дівчинку на очах її брата

Відео дня

"Львівська область. 24-річний покидьок по-звірячому зґвалтував неповнолітню. Підозрюваний затриманий.

Миколаївська область. 24-річний згвалтував неповнолітню серед білого дня, затягнувши в кущі. Покидьок встановлений, але за місцем проживання зник, розшукується.

Тернопільська область. Чоловік, 1964 р. н., розбещував хлопчика 2010 р., і дівчинку, 2012 р. Підозрюваний при опитуванні підтвердив свої дії з розбещення дітей.

Вінницька область. Психічно хворий, 1954 р. н. скоїв напад на дівчинку, 2012 р., після чого зґвалтував рукою. Дитина доставлена в Центр матері і дитини. Попередній діагноз: згвалтування і кровотеча. Покидьок затриманий", - зазначив Аброськін.

Він додав, що це тільки ті факти злочинів, де батьки подолали страх і звернулися в поліцію.

"А скільки ще латентних статевих злочинів скоюються стосовно дітей можна тільки здогадуватися. Всі повинні зрозуміти, що, замовчуючи злочину, не звертаючись в поліцію, ви даєте можливість покидькам безкарно ґвалтувати і знущатися з наших дітей", - вважає перший заступник начальника Нацполіції.

За словами Аброськіна, припинити знущання з дітей можливо, але потрібно діяти, а не спостерігати.

Так, він пропонує на законодавчому рівні ухвалити законопроект №6607, який передбачає запровадження Єдиного реєстру осіб, засуджених за злочини проти статевої свободи та статевої недоторканності дітей, і посилення відповідальності за такі злочини.

Слід зазначити, що законопроект вводить хімічну кастрацію, що передбачає введення медичних препаратів в організм людини, які знижують статевий потяг і діють протягом визначеного часу".

Зазначимо, що в останні кілька місяців в Україні стався сплеск педофілії. Найбільший резонанс отримала справа про вбивство 11-річної Дарини Лук'яненко в Одеській області.