Тимчасовий повірений у справах США в Україні Вільям Тейлор / фото УНІАН

Тимчасовий повірений у справах США в Україні Вільям Тейлор висловив стурбованість останніми повідомленнями про затримання кримських татар в окупованому Росією Криму.

Читайте такожУ Москві відпустили затриманих кримських татар

Про це він заявив під час зустрічі з народним депутатом Мустафою Джемільовим і його радником Рустемом Умеровим.

Відео дня

"Під час зустрічі з Мустафою Джемільовим і Рустемом Умеровим, тимчасовий повірений у справах Тейлор висловив солідарність США з кримськотатарським народом в підтримці територіальної цілісності України, і глибоку стурбованість останніми повідомленнями про затримання кримських татар російською владою", - йдеться в повідомленні.

Як повідомляв УНІАН, вночі 10 червня по дорозі в Ростов-на-Дону на судове засідання по одній із "справ "Хізб ут-Тахрір" був затриманий Енвер Омеров. Після цього в будинку його сина Різи Омерова, а також у низки активістів і родичів фігурантів "справ "Хізб ут-Тахрір" провели обшуки в будинках кримських татар в Алуштинському, Білогірському і Сімферопольському районах, в ході яких затримали ще сімох чоловіків.

Їм закидають участь організацію забороненої в РФ організації "Хізб ут-Тахрір" (ч. 1 або 2 ч. ст. 205.5 КК РФ).

11 червня підконтрольний Кремлю так званий "Київський райсуд Сімферополя" постановив заарештувати затриманих кримських татар до 5 серпня.