У Польщі виник конфлікт між українськими робітниками та польським работодавцем / Скріншот- Facebook, Український мігрант / Украинский мигрант

В мережі з’явилось відео скандалу та бійки, що виникла між українськими заробітчанами та місцевим менеджером на у Польщі.

Читайте такожУ Варшаві в помешкання українських будівельників кинули "коктейль Молотова"

Відео конфлікту оприлюднили у Facebook-спільноті «Український мігрант». На ньому можна бачити, як поляк лається з українцями серед поля, а потім робить спробу застосувати фізичну силу.

Відео дня

Комунікації заважає мовний бар’єр. Поляк нецензурно лає українців польською та погрожує їм. Потім підходить до свідка інциденту, що знімає події на камеру, зі словами «хто тобі дозволив користуватися телефоном?». Можна бачити, як агресивний чоловік намагається вибити телефон з рук оператора.

«Вже давно настав час відкритого, публічного і дуже неприємного обговорення щодо відношення польських роботодавців до українських мігрантів», – йдеться в публікації.

На інцидент раніше звернули увагу польські ЗМІ. Wyborcza повідомляла, що українці розповіли про неадекватну поведінку менеджера власниці поля, і його було звільнено. Наразі українці, які стали учасниками інциденту, отримали свої гроші і повернулись до України.

Раніше повідомлялось, що у Польщі власниця підприємства кинула в лісі вмираючого українця-заробітчанина.