Засуджені у «справі «українських диверсантів» Олексій Бессарабов і Володимир Дудка / фото krymr.com

Верховний суд Росії призначив на 15 жовтня розгляд апеляційної скарги на вирок підконтрольного Росії Севастопольського міського суду у «справі «українських диверсантів» Володимира Дудки і Олексія Бессарабова.

Про це кореспонденту Крим.Реалії повідомив син Володимира Дудки Ілля Каверников.

Читайте такожВ окупованому Криму "українських диверсантів" Дудку та Бессарабова засудили до 14 років колонії

Відео дня

«Зателефонувала адвокат Оксана Железняк і повідомила, що апеляцію призначили на 15 жовтня. До цього часу їх повинні етапувати в Москву», – розповів він.

Раніше адвокат Сергій Легостов повідомив, що у засудженого Володимира Дудки, який утримується в сімферопольському СІЗО, знову погіршився стан здоров'я.

Севастопольський міський суд 4 квітня засудив фігурантів «справи «українських диверсантів» Володимира Дудку і Олексія Бессарабова до 14 років в'язниці. Суд також призначив кожному штраф: Дудці – у розмірі 350 тисяч рублів, а Бессарабову – у розмірі 300 тисяч рублів.

Міністерство закордонних справ України висловило рішучий протест у зв'язку цим вироком.

9 листопада 2016 року у Севастополі затримали співробітників кримського аналітичного центру «Номос» Дмитра Штиблікова і Олексія Бессарабова, а також їх близького друга Володимира Дудку. Всіх трьох звинуватили в підготовці диверсій в Криму за замовленням української розвідки.

«В реальності ніяких диверсантів ФСБ не затримувала, оскільки їх в Криму і Севастополі немає. Російські спецслужби таким чином намагаються показати свою ефективність, вводячи в черговий раз в оману вища російське керівництво, народ і міжнародне співтовариство», – заявив після затримання Дудки, Штиблікова і Бессарабова представник (в 2017 році) Міноборони України Андрій Лисенко.

16 листопада 2017 року підконтрольний Росії Севастопольський міський суд засудив Штиблікова до 5 років колонії суворого режиму і до штрафу в розмірі 200 тисяч рублів (95 тисяч гривень), його визнали винним у підготовці диверсії, вчиненої організованою групою, а також у кількох епізодах виготовлення, зберігання та перевезення боєприпасів.