Бекіров опинився серед звільнених з полону РФ українців / фото Радіо Свобода

Кримськотатарський активіст Едем Бекіров, звільнений в ході українсько-російського обміну утримуваними особами 7 вересня, розповів, що його справа і рішення ЄСПЛ (суд постановив помістити Едема Бекірова в лікарню – ред.), були для влади РФ «як кістка в горлі».

Про це повідомляє Крим.Реалії.

Читайте такожСущенко власноруч зняв банер із закликом про його звільнення з фасаду "Укрінформу" (відео)

Відео дня

«Бекіров у них був як кістка в горлі. Разом з Ладіним і Іслямом (Олексій Ладін і Іслям Веліляєв – адвокати Едема Бекірова – ред.). Вони хоч і кажуть: «Що там ваше ЄСПЛ, ваші вимоги. Нам це все по цимбалах». Але, водночас, і потрібно було давати звіти, що я був у лікарні. Потім вивозять в Семашко (лікарня імені Семашка в Сімферополі – КР), побіжно. Позаштатні співробітники ФСБ – лікарі – роблять висновок. І з їх висновків виходить, що я найздоровіший в СІЗО. Спортсмен такий», – розповів Бекіров.

Він також зазначив, що завжди активно відстоював свою позицію і був разом з кримськотатарським народом.

«Я простий чоловік. Я не герой. Я просто люблю свою Батьківщину... Моя політична позиція така: все, що відбувається з моїм народом... Я в задні ряди не тікав. Я завжди йшов у перших рядах. Не боявся цього. Моя активна позиція: я нікому не бажаю зла, але водночас, я вважаю, що все має бути по справедливості. Моя Батьківщина повинна бути вільна. Де б я не був, де б не знаходилися мої діти і онуки, вони повинні знати, що є Крим, що це їхня Батьківщина. І вони можуть у будь-яку хвилину вільно повернутися і жити спокійно. Ось, що таке Батьківщина...», – додав Бекіров.

Напередодні, 10 вересня, Едему Бекірову зробили операцію.