У Дніпрі правоохоронці провели обшуки у міськраді / фото npu.gov.ua

Під час ремонту Нового мосту в Дніпрі посадовці привласнили 29,5 мільйонів гривень, їм уже оголосили про підозру.

Про це повідомляє Департамент захисту економіки Національної поліції України.

"Особи у складі організованої злочинної групи, зловживаючи службовим становищем, здійснюють розкрадання коштів місцевого бюджету, виділених на капітальний ремонт автодорожнього моста №2, через р. Дніпро у місті Дніпро, шляхом внесення недостовірних відомостей до офіційних документів. Посадові особи Дніпровської міської ради, вступивши в злочинну змову з посадовими особами компанії-підрядника, уклали договори підряду, предметом яких є виконання будівельно-монтажних робіт з капітального ремонту автодорожнього мосту №2 через р. Дніпро у м. Дніпро на загальну суму 375 млн грн", - йдеться в повідомленні.

Відео дня
фото npu.gov.ua

Під час виконання ремонтних робіт підприємство допустило низку порушень. Зокрема, підрядник використав для робіт бетон нижчого від зазначеного у проектній документації класу міцності. Це підтвердило випробування на міцність бетону та висновки експертизи. Також були встановлені металоконструкції, які не відповідають проєкту, та завищена вартість будматеріалів.

Читайте такожУ Дніпрі натовп "взяв штурмом" перекритий Новий міст (відео)

"13 вересня було проведено низку обшуків у приміщеннях Дніпровської міської ради, офісних приміщеннях суб’єктів господарювання та за місцем проживання фігурантів справи. Сімом фігурантам справи повідомлено про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень за ст. 28 (вчинення злочину групою осіб, групою осіб за попередньою змовою, організованою групою або злочинною організацією), ч. 5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем), ч.3 ст. 27, ч.2 ст. 366 (службове підроблення) Кримінального кодексу України", - зазначили в поліції.

Зокрема, заступнику міського голови Дніпра Михайлу Лисенку заочно вручена підозра про вчинення кримінального правопорушення за статтею "привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем", повідомило dnipro.depo.ua. Його підозрюють у розкраданні грошей на ремонті Нового мосту. Прокуратура подала клопотання про взяття під варту заступника мера.

фото npu.gov.ua

Як повідомляв УНІАН, у Дніпрі в п'ятницю, 13 вересня, правоохоронні органи провели слідчі дії в приміщенні Дніпровської міської ради.

Довідка. Центральний автомобільний міст через Дніпро з’єднує центр міста з лівобережною частиною, відкритий у листопаді 1966 року. У 2017 році міст був закритий на реконструкцію. Під час ремонтних робіт виявлялися порушення, пов’язані з підрядником, у зв’язку з чим було відкрито кілька кримінальних справ. Під час візиту до Дніпра президент України Володимир Зеленський і міський голова Філатов уклали парі про те, що реконструкція Центрального мосту завершиться за два місяці і споруда буде здана в експлуатацію 14 вересня у День міста. Якщо терміни не будуть виконані, Філатов заявив, що піде з посади. Рух Центральним мостом було відкрито достроково – 7 вересня.