Наразі суддя працює в анексованому Криму на окупантів / zik.ua

Судді Севастопольського апеляційного суду АР Крим, яка визнала майно Міноборони України в окупованому Росією Криму власністю РФ, заочно призначили покарання у виді позбавлення волі строком на 12 років з конфіскацією всього належного їй майна.

Про це йдеться в повідомленні Генеральної прокуратури України.

Читайте такожНезаконно засуджений у РФ українець Шумков оголосив голодування«Під час розслідування та судового розгляду встановлено, що громадянка України, будучи суддею зазначеного суду, умисно впродовж березня – грудня 2014 року забезпечила становлення та зміцнення окупаційної влади Російської Федерації на території АР Крим шляхом безпосередньої участі в утворенні та функціонуванні незаконно створених російських окупаційних органів на тимчасово окупованій території півострова Крим, а також виконання на його території функцій представника окупаційної влади держави-агресора», – йдеться в повідомленні.

Відео дня

У прокуратурі додали, що 19 грудня 2014 року указом президента РФ вказана особа призначена суддею так званого «Двадцать первого арбитражного апелляционного суда Республики Крым».

«З метою недопущення контролю української влади на території АР Крим своїми умисними діями вона надавала допомогу Російській Федерації в проведенні підривної діяльності проти України на шкоду суверенітетові та територіальній цілісності України. Окрім того, перебуваючи у складі незаконно утвореного на території АР Крим «Севастопольского апелляционного хозяйственного суда» зазначена особа приймала так звані судові рішення про визнання майна Міноборони України, що знаходилося на території АР Крим, власністю органів військового управління РФ», – інформує Генпрокуратура.

Рішенням колегії суддів Святошинського районного суду м. Києва суддю визнано винною у вчиненні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 111 (державна зрада) Кримінального кодексу України.

Як раніше повідомляв УНІАН, у президента Зеленського наполягають, що питання повернення Криму і Донбасу не можна розділяти.