В СБУ повідомили про викриття злочинної оборудки з нерухомістю у столиці / ssu.gov.ua

Правоохоронці викрили колишніх посадовців Київської облдержадміністрації на оборудці з нерухомістю у столиці. Зловмисники привласнили сотні мільйонів гривень.

Читайте такожСкандальний екс-голова ДФС Насіров орендував двоповерховий котедж профспілки митниці за 6,7 тисяч у місяць

Як йдеться в повідомленні на сайті СБУ, оперативники встановили, що чотири начальники різних часів одного із департаментів ОДА спільно з посадовцями комунального підприємства організували механізм збагачення  на державному майні.

«За 1 гривню на рік, починаючи з 2000 року, чиновники передали комунальному підприємству в оренду будинок у центрі Києва площею майже 2 тисячі квадратних метрів. Потім нерухомість здавали в суборенду комерсантам за ринковою вартістю. Різницю спрямовували не до держбюджету України, а до кишень фігурантів справи», – йдеться в повідомленні.

Перевірки та експертизи документів засвідчили, що злочинці нанесли державі збитків на суму понад 232 мільйони гривень.  

Правоохоронці вилучили й документацію, яка підтверджує незаконну передачу будинку в суборенду фірмі дружини одного із фігурантів справи. Чинне керівництво київської ОДА розпочало процедуру анулювання орендного договору.

Наразі чотирьом екскерівникам департаменту ОДА оголошено про підозри у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 367 (службова недбалість) Кримінального кодексу України. Операція проводилась спільно з прокуратурою міста Києва. Триває досудове слідство.  

Раніше повідомлялось, що у Бердянську чорні ріелтери під тортурами змушували людей віддавати своє житло