Засуджений із спільником вбили двох людей заради пограбування / Фото: yaizakon

Одному з фігурантів справи про вбивство двох підприємців у лісосмузі на Полтавщині призначено довічне ув’язнення, його спільник отримав 12 років позбавлення волі.

Про це інформує Судова влада України.

Читайте такожУ Сумах до 8 років тюрми засудили хлопця, якого раніше виправдали за вбивство в 15-річному віці

Відео дня

Як зазначається, судом встановлено, що обвинувачений у період з січня по травень 2016 року, незаконно придбав пістолет з глушником та 8 набоїв.

14 червня того ж року обвинувачений, за попередньою змовою з іншим зловмисником, після 15:20 прибули до лісосмуги, розташованої поблизу с. Абазівка Полтавського району Полтавської області, з метою вчинення злочинів. У лісосмузі вони побачили автомобіль «Volkswagen Touareg», у якому знаходилися громадянин та громадянка, тоді вони вирішили заволодіти транспортним засобом.

Як повідомляється, під час вчинення розбійного нападу, наразі вже засуджений, вирішив вбити потерпілих не узгоджуючи свої дії з іншим нападником.

Після вбивства злочинці заволоділи особистим майном потерпілих, а саме: грошовими коштами у сумі 3 тис. доларів США, золотими виробами: ланцюжком з кулоном, парою сережок, каблучкою та автомобілем «Volkswagen Touareg».

На викраденому автомобілі вони перевезли трупи потерпілих до лісосмуги, розташованої між с. Уманцівка та с. Бугаївка Полтавського району Полтавської області, де їх закопали.

2 грудня колегією суддів Полтавського районного суду винесено вироки обом нападникам, відповідно до яких: обвинуваченому, який здійснив вбивство, покарання у вигляді довічного позбавлення волі з конфіскацією всього належного йому майна; його спільника засуджено до 12 років позбавлення волі з конфіскацією всього належного йому майна.

До набрання вироком законної сили обраний щодо обвинувачених запобіжний захід у вигляді тримання під вартою залишено без змін.