Пожежа в одеському коледжі сталася 4 грудня \ фото УНІАН

Кількість жертв пожежі в Одеському коледжі економіки, права та готельно-ресторанного бізнесу збільшилася до восьми осіб, у лікарні помер рятувальник.

Читайте такожУ лікарнях залишаються 11 постраждалих під час пожежі в одеському коледжі

Як повідомили УНІАН у міській клінічній лікарні №1, сьогодні ввечері помер рятувальник Сергій Шатохін. «Його було госпіталізовано в день трагедії, 4 грудня, у вкрай тяжкому, критичному стані і вже третю добу він перебував у комі. Медики робили все можливе, щоб врятувати йому життя, але, на жаль, це було неможливо», - сказали в лікарні.

Нагадаємо, в ході рятувальної операції при евакуації студентів під час пожежі в коледжі Шатохін впав з великої висоти - його збила з драбини студентка Ксенія Бабенко, яка вистрибнула з вікна. Вони разом впали на асфальт з великої висоти. Бабенко також госпіталізували, але реанімаційні заходи не дали результату - дівчина померла.

Як повідомляв УНІАН, вранці 4 грудня в Одеському коледжі економіки, права та готельно-ресторанного бізнесу на 3-му поверсі 6-поверхового навчального корпусу сталася пожежа, площа якої становила 4 тис. кв. м. У цьому кутовому будинку розміщувалися 19 різних організацій, установ.

Відразу після пожежі стало відомо про загибель 16-річної студентки, увечері 5 грудня під завалами було виявлено загиблу жінку-викладача, 6 грудня - ще дві жертви, в ніч на 7 грудня - одну людину, сьогодні ввечері - ще двоє.

Внаслідок пожежі постраждали понад 30 осіб.

За фактом пожежі відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 270 Кримінального кодексу ("порушення встановлених законодавством вимог пожежної безпеки"). Розглядаються дві версії займання - аварійна робота електрообладнання та навмисний підпал. Готується підозра двом фігурантам.