Через періодичні аварії на колекторі каналізаційні стоки можуть потрапити в море / фото pro.berdyansk.biz

Депутати Запорізької обласної ради виділили 8,8 мільйона гривень на ремонт аварійного каналізаційного колектора в Бердянську у 2020 році.

Як повідомляє кореспондент УНІАН, відповідна стаття міститься у прийнятому вчора проекті бюджету області на 2019 рік.

Зазначається, що доходи та видатки обласного бюджету на наступний рік складають 4 млрд 843 млн грн, вони є вдвічі меншими за відповідні показники 2019 року.

Відео дня

Згідно з прийнятим документом, на ремонт каналізаційного колектора в Бердянську виділили 8,8 млн грн.

Як відомо, в січні в Бердянську відбулося кілька поривів на центральному каналізаційному колекторі, через який проходить 80% міських стоків. Більше 160 тисяч людей майже тиждень перебували без водопостачання.

Згодом колектор ще раз виходив з ладу, а місцева влада заявила, що у зв’язку з цим місто перебуває на межі екологічної катастрофи: в результаті обвалу конструкцій, каналізаційні стоки могли потрапити в море.

Також місцеві чиновники повідомили, що на капітальний ремонт колектора необхідно понад 100 млн грн, але в місцевому бюджеті таких грошей немає. Не виявилося коштів і в обласному бюджеті, через що чиновники звернулися до Кабінету міністрів. Однак уряд (на той час Володимира Гройсмана) два звернення від запорізької та бердянської влади залишив без відповіді.

Після парламентських виборів чиновники Бердянська ще раз звернулися до уряду, проте їм відповіли, що грошей на ремонт бердянського колектора також немає.