Омбудсмен Пушкарьова відмовилась коментувати ситуацію з оголошенням підозр військовим волонтерам у справі про вбивство Шеремета / УНІАН

В Офісі президента планують створити Національний альянс волонтерів (НАВ) як дорадчо-консультативний орган при главі держави. Створенню нового органу передуватиме Всеукраїнський форум волонтерів у лютому 2020 році.

Про це йдеться у повідомленні прес-служби ОП.

Читайте такожПосольство США засудило насильство біля Верховної Ради

Відео дня

Форум проведуть, щоб познайомити один з одним волонтерів, налагодити координацію й комунікацію учасників схожих проектів.

«На форумі має бути ухвалене рішення про створення Національного альянсу волонтерів, його формат та обговорене положення про НАВ. Форум, а згодом і Альянс, має охопити та об’єднати якомога більшу кількість активних людей», – повідомила омбудсмен з питань волонтерської діяльності Наталія Пушкарьова.

Водночас ситуацію з оголошенням підозр військовим волонтерам у справі про вбивство журналіста Павла Шеремета омбудсмен відмовилась коментувати, заявивши, що Офіс не має права впливати на слідство й суд.

Як повідомляв УНІАН, Зеленський призначив Наталію Пушкарьову на посаду уповноваженої з волонтерських питань 5 грудня. Також Зеленський постановив затвердити Положення про уповноваженого, а Держуправлінню справами - вжити заходів, що випливають з цього указу.