З нового 2020 року в Україні уряд запланував низку нових змін – в охороні здоров’я, освіті й безпеці дорожнього руху. Крім того, ціни на деякі товари знову піднімуться.

Про це йдеться у сюжеті ТСН.

Так, молоді мами, що народять дітей у вже новому 2020 році,  отримають 41 тисячу гривень соціальної компенсації. Ця цифра незмінна з 2019 року. Але отримати їх можна не одразу: спочатку 10 тисяч. Решту суми будуть виплачувати по 860 гривень щомісяця впродовж 3 років.

В освіті у 2020 році теж відбудуться зміни. Ті, хто піде до школи у 2020-му, не будуть проходити співбесіду та обирати собі шкільну форму. Проте школярі матимуть електронний учнівський квиток. Оцінки казатимуть особисто, а не на весь клас. З наступного року російськомовні школи перейдуть на українську мову навчання та з можливістю вивчати російську мову і літературу.

Крім того, рік 2020 оголосили роком математики.

Читайте такожЩо подарувати дитині на Новий рік 2020: подарунок хлопчику і дівчинці

У 2020 році, якщо ви захворієте, до вас приїде «швидка» незалежно від того, чи є у вас декларація зі сімейним лікарем. Держава оплатить екстрену медичну допомогу та госпіталізацію. У 2020 році планують закупити 470 машин «швидкої допомоги» і відкрити щонайменше 25 відділень екстреної допомоги. Щоб отримати планову медичну допомогу, все ж таки треба підписати декларацію з сімейним лікарем.

Також у 2020 році більше грошей ніж у нинішньому передбачено на програму «Доступні ліки» – понад 2 мільярди гривень.

В Україні 2020 року посилять штрафи для нетверезих водіїв. Порушникам загрожує від 17 до 34 тисячі гривень. А штраф за повторне правопорушення – 51 тисяч гривень і позбавлення прав. Вони, до речі, з наступного року стануть електронними.

Посвідчення водія можна показати поліції просто у смартфоні.

Підвищення акцизного податку на тютюн у 2020 році, ймовірно, підніме ціни на ці продукти на 10-15 гривень. Алкоголь теж підскочить у ціні, тому зустрічати Новий 2021 рік буде ще дорожче.