На форумі планують, зокрема, познайомити ветеранів з інвесторами для подальшої бізнес-співпраці / facebook.com/pg/mva.gov.ua

У столиці наприкінці березня відбудеться Ветеранський бізнес-форум.

Про це міністр у справах ветеранів, тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб України Оксана Коляда повідомила під час прес-конференції у Києві, інформує прес-служба Мінветеранів.

Читайте такожМайже половина ветеранів АТО/ООС стикаються з дискримінацією – опитування

Відео дня

За її словами, у форумі візьмуть участь ветерани, потенційні інвестори, а також відбудеться ярмарок вакансій для ветеранів.

Також під час прес-конференції Міжнародна організація з міграції презентувала результати опитування щодо соціально-демографічних та соціально-економічних характеристик ветеранів та їхніх сімей. У результаті опитування понад 1,7 тис. респондентів було виявлено, що серед осіб, які працювали до військової служби за найняттям, лише 68% вдалось зберегти своє місце роботи та посади. Також більш ніж третина ветеранів виявили зацікавлення щодо започаткування власного бізнесу.

У зв’язку з цим Коляда повідомила, що Мінветеранів працює над розширенням класифікатора професій для перекваліфікації ветеранів.

«Для нас надзвичайно важлива тема перекваліфікації. Міністерство працює над внесенням до класифікатора професій багатьох різних професій, які є актуальними в сьогоденні. По суті, Мінветеранів, маючи державну бюджетну програму професійної адаптації, матиме змогу отримати більше можливостей для перекваліфікації наших ветеранів, для подальшої їх реалізації в трудовій діяльності», – заявила Коляда.