Підозрюваний Олексій Левін / фото: Міністерство внутрішніх справ

У Болгарії затримали Олексія Москаленка (Левіна), якого підозрюють в організації нападу на активістку Катерину Гандзюк.

Про це йдеться в повідомленні Telegram-каналу Офіса генерального прокурора.

«Щойно працівниками правоохоронних органів Болгарії разом із представниками Офісу Генерального прокурора та Служби безпеки України на території Болгарії затримано Олексія Москаленка (Левіна), який розшукується за підозрою у причетності до нападу на К.Гандзюк», - йдеться у повідомленні.

Відео дня

Читайте такожАдвокати хочуть скасувати підозру Мангеру у замовленні нападу на Гандзюк

Довідка УНІАН. Гандзюк померла в київській лікарні 4 листопада 2018 року. За три місяці до цього в Херсоні невідомий хлюпнув їй в обличчя сірчаною кислотою, вона отримала хімічні опіки понад 30% тіла.

6 червня 2019 року виконавців злочину було засуджено. Організатора виконання замаху на вбивство Гандзюк Сергія Торбіна засуджено до 6 років і 6 місяців позбавлення волі. Виконавець злочину Микита Грабчук отримав 6 років в'язниці. Обвинувачені в пособництві Володимир Васянович та Віктор Горбунов засуджені до 4 і 3 років позбавлення волі відповідно, співучасник злочину В'ячеслав Вишневський отримав 4 роки ув'язнення.

Також у справі про вбивство Гандзюк фігурують раніше судимий громадянин Олексій Левін (перебуває у міжнародному розшуку), голова Херсонської облради Владислав Мангер і Павловський - колишній помічник народного депутата від "БПП" Миколи Паламарчука.

Крім того, громадські активісти вважають, що до вбивства Гандзюк причетні колишній голова Херсонської обласної державної адміністрації Андрій Гордєєв і екс-заступник голови ОДА Євген Рищук.