Павловського затримали 20 січня в Херсоні / Фото УНІАН

Cуд постановив обрати фігуранту справи про вбивство активістки Катерини Гандзюк, колишньому помічнику народного депутата Ігорю Павловському запобіжний захід у вигляді взяття під варту до 4 березня.

Як передає кореспондент УНІАН, таким чином суддя Печерського райсуду Києва В’ячеслав Підпалий частково задовольнив клопотання прокуратури про обрання Павловському запобіжного заходу.

Сторона обвинувачення просила суд обрати Павловському запобіжний захід на довший термін — 60 діб, починаючи з 20 січня.

Читайте такожСправа Гандзюк: у СБУ розповіли подробиці обшуків та затримання Павловського (фото)

Як повідомляв УНІАН, Павловського затримали 20 січня в Херсоні під час спецоперації з припинення діяльності злочинної організації. Всього було проведено 35 обшуків, повідомлено про підозру 9 громадянам. Вилучено коштів в еквіваленті понад 1,1 млн грн.

Слідство вважає, що Павловський створив та очолив злочинну організацію, яка займалася організацією масових заворушень, залякуванням, побиттям людей та підпалами автомобілів жителів Херсонщини для припинення їхньої громадської діяльності (ч. 1 ст. 255, ч. 3 ст. 27, ч. 4 ст. 28, ч. 2 ст. 194, ч. 4 ст. 28, ч. 1 ст. 294 Кримінального кодексу України).

В Офісі генпрокурора пояснили, що Павловський в іншому провадженні обвинувачується у допомозі нападникам на Гандзюк сховатися від слідства (ч.1 ст.396 Кримінального кодексу України).

Сьогодні, 21 січня, у коментарі УНІАН прокурор Ярослав Ущапівський повідомив, що кримінальне провадження про створення на Херсонщині організованого злочинного угруповання було відкрито ще навесні 2018 року, проте через бездіяльність місцевих правоохоронців ухвалено рішення передати провадження до СБУ.