Прощання з Валентиною Шевченко відбудеться 6 лютого на території клініки "Феофанія" / glavcom.ua

У ніч на 3 лютого померла Валентина Шевченко – відомий політичний і громадський діяч України, єдина жінка, яка коли-небудь очолювала президію Верховної Ради УРСР.

Про це пише Гордон з посиланням на джерела в колі сім'ї.

Читайте такожСьогодні в Україні ховатимуть жертв збитого в Ірані літака МАУ (відео)Зазначається, що останнім часом Шевченко серйозно хворіла та проходила лікування в клініці «Феофанія».

Відео дня

За попередньою інформацією, прощання з нею відбудеться в четвер, 6 лютого, на території клініки. Шевченко буде похована на Байковому кладовищі поруч зі своїм чоловіком.

Валентина Шевченко народилася 12 березня 1935 року в родині шахтаря в місті Кривий Ріг. За радянськими мірками вона зробила хорошу партійну кар'єру. Чотири роки пропрацювала заступником міністра освіти, потім два роки – заступником голови в Українському товаристві дружби та культурних зв'язків із зарубіжними країнами, 10 років (з 1975 по 1985 роки) – заступником голови президії Верховної Ради УРСР. У 1985 році, попри те, що Шевченко була наймолодшим членом політбюро (50 років), її обрали головою Верховної ради УРСР.

Після розвалу Радянського Союзу Шевченко пішла з політики. В останні роки вона рідко з'являлася на публіці та не давала інтерв'ю.