REUTERS

Один з чотирьох обвинувачених у справі про збиття пасажирського лайнера рейсу МН17 та «екс-заступник голови розвідувальної служби ДНР» Олег Пулатов особисто не з’явиться на суді 9 березня.

Про це повідомляє Європейська правда з посиланням на De Telegraaf.

Читайте такожЄСПЛ відмовився забороняти екстрадицію бойовика Цемаха до Нідерландів

Відео дня

«Ми добре знаємо, що справа дуже чутлива і викликає багато емоцій. Тому повага до загиблих є нашим пріоритетом. Однак кожен підозрюваний має право на правову допомогу з боку незалежних та об'єктивних адвокатів», – заявили два нідерландські юристи, які захищають Пулатова разом з російським адвокатом.

Раніше один з обвинувачених Гіркін заявив, що не свідчитиме у справі про збитий літак, навіть якби його доставили у Нідерланди насильно.

Довідка УНІАН. Літак авіакомпанії Malaysia Airlines, що виконував рейс MH17 з Амстердама в Куала-Лумпур, був збитий 17 липня 2014 року над окупованою Росією територією Донецької області. Загинули всі 298 осіб, що знаходилися на борту. Більшість загиблих (196 осіб) – громадяни Нідерландів.

Спільна слідча група встановила, що літак був збитий ракетою, випущеною з російського комплексу "Бук". Першими чотирма підозрюваними у трагедії рейсу МН17 є російський терорист Ігор Гіркін (Стрєлков), російський генерал Сергій Дубинський і терористи Олег Пулатов і Леонід Харченко.

Суд над підозрюваними розпочнеться 9 березня 2020 року в Нідерландах.