Армійський КРАЗ біля Микулинців / Cкріншот з відео

У ЗСУ запевняють, що вантажівки з військовими поблизу Микулинців, де жителі громади протестують проти приїзду в місцевий санаторій «Медобори» евакуйованих з Китаю, з'явилися випадково.

Читайте такожЕвакуація із Китаю: літак з українцями та іноземцями на борту вилетів із Уханя

Як запевнив місцевих журналістів Юрій Кульпа, прес-офіцер у 44 окремої артилерійської бригади, що дислокується на Тернопільщині, саме сьогодні у військових були навчання.

«Військовослужбовці Збройних сил України та автомобілі «КРАЗ», які сьогодні прямували в бік Микулинців, жодним чином не причетні до подій, які набули резонансу у суспільстві. На сьогоднішній день в армійців Тернопільської артилерійської бригади проводяться планові заняття з бойової підготовки поблизу Тернополя. Особовий склад і техніка по завершенні навчань повертались до пункту постійної дислокації у місто Теребовля, в обхід Микулинців через Мишковичі», – повідомив Кульпа.

Він також закликав представників ЗМІ не підвищувати градус паніки «псевдозаголовками та фейковими публікаціями».

Попередньо на кількох місцевих сайтах розмістили відео з військовими вантажівками, які рухалися в напрямку Микулинець.

Як повідомляв УНІАН, ввечері 17 лютого після повідомлення місцевих ЗМІ про наміри привезти в санаторій «Медобори» евакуйованих з Китаю Українців, в смт Микулинці Теребовлянського району люди облаштували цілодобові блокпости на дорозі, щоб не допустити приїзду на карантин українців з Китаю. На блокпості чергувало 300 осіб.

Напередодні на позачерговій сесії облради депутати вказали керівництву держави на недопустимість приїзду групи на обсервацію на Тернопільщині через непристосованість для таких цілей санаторію, а також не готовність місцевих медичних закладів на випадок критичної ситуації.

Директор санаторію Василь Мартинюк також заявив про відмову приймати групу евакуйованих українців попри попередні домовленості з керівництвом держави з даного приводу. Свою відмову він пояснив тиском громади та відмовою колективу «Медоборів» обслуговувати евакуйованих.