Медперсонал санаторію у Нових Санжарах, де перебуватимуть евакуйовані з Китаю українці, не звільнявся / фото УНІАН

Медичний персонал санаторію у Нових Санжарах Полтавської області, де планують розмістити на карантин евакуйованих з Китаю громадян, не звільнявся.

Про це на прес-конференції у Нових Санжарах заявив директор Департаменту охорони здоров’я та реабілітації МВС України Анатолій Смик.

Читайте такожЗ медзакладу "Нові Санжари" вивезли персонал: з евакуйованими залишаться медики, які були на літаку

Відео дня

«Медперсонал санаторію у Нових Санжарах, де будуть перебувати евакуйовані з Китаю українці, не звільнявся. З трьох лікарів – одна на лікарняному, інша – у відпустці за власним бажанням, оскільки у неї проблеми із зором. Повідомлення, що там відбуваються масові звільнення – не відповідають дійсності», - повідомив Смик.

Окрім того, медперсонал з санаторію вже вивезли, там будуть працювати лише медики, які супроводжували евакуйованих з Китаю.

«Якщо потрібна буде допомога нацгвардійцям, які охоронятимуть санаторій, то з тими людьми будуть контактувати медики санаторію»,- пояснив Смик.

У свою чергу заступник міністра охорони здоров'я Віктор Ляшко розповів, що для поселення евакуйованих розглядалося близько сотні місць – від приватних санаторіїв до державних.

«Нові Санжари підійшли і по каналізації, і за іншими критеріями. Корпус стоїть окремо. З нього всіх вивели», - заявив Ляшко.

Також стало відомо, що наймолодшим українцем, якого евакуювали з Китаю, є дитина, 2012 року народження. Вона родом з Маріуполя.

Як повідомляв УНІАН, сьогодні, 20 лютого, літак спецрейсу PQ 7302 з евакуйованими з КНР громадянами України та іноземцями здійснив посадку в аеропорту Харкова.

За даними МОЗ, на борту літака перебували 45 українців, 27 іноземців та члени екіпажу, серед яких троє медиків.

Впродовж 14 днів люди перебуватимуть на обсервації у медичному центрі Національної гвардії «Нові Санжари» на Полтавщині із забезпеченням суворого режиму санітарного-епідеміологічного контролю і безпеки.

У Нових Санжарах місцеві жителі протестують проти прибуття евакуйованих.