В поліції відзвітували про розслідування щодо події в Нових Санжарах / REUTERS

Поліція Полтавщини розслідує 8 кримінальних проваджень за фактами правопорушень біля медичного центру «Нові Санжари».

Читайте такожУ Нових Санжарах на День народження однієї з евакуйованих Скалецька прийшла в "скафандрі" (фото)

Про це УНІАН повідомили у відділі комунікацій поліції Полтавщини.

Відео дня

За їх даними, на сьогодні підозри у скоєнні злочинів отримали 10 осіб.

Розслідування триває у 8 провадженнях, відкритих за такими статтями Кримінального кодексу України:

-  ч. 1 ст. 279 (Блокування транспортних комунікацій, а також захоплення транспортного підприємства);

- ст. 293 (Групове порушення громадського порядку);

- ч. 2 ст. 161 (Порушення рівноправності громадян залежно від їх расової, національної належності, релігійних переконань, інвалідності та за іншими ознаками);

- ст. 348 (Посягання на життя працівника правоохоронного органу, члена громадського формування з охорони громадського порядку і державного кордону або військовослужбовця);

- ч. 1 ст. 294 (Масові заворушення);

- ст. 295 (Заклики до вчинення дій, що загрожують громадському порядку),

- ч. 1 ст. 296 (Хуліганство).

Нагадаємо, п’ятьом фігурантам вручили підозри у скоєнні масового заворушення (ст. 294 КК України). Чотирьох з них взяли під нічний домашній арешт. Клопотання про обрання запобіжного заходу для п’ятої особи суд не задовольнив.

Домашній арешт із забороною залишати місце проживання вночі отримав також підозрюваний у посяганні на життя поліцейського (ст. 348 КК України). 

На сьогодні ще двом особам повідомили про підозри у скоєнні хуліганських дій (ст. 296 КК України) та двом фігурантам вручили підозри у блокуванні транспортних комунікацій (ст. 279 КК України). 

Як повідомляв УНІАН, 20 лютого 45 українців та 27 іноземців, евакуйованих з Уханя, епіцентру коронавірусу COVID-19 в Китаї, поселили на 14-денну обсервацію у медичному центрі МВС «Нові Санжари» на Полтавщині.

Однак цьому передували протести місцевих жителів, які виступали проти прибуття евакуйованих з Китаю. Протестувальники перекривали дорогу, кидали каміння в автобуси з людьми. Під час сутичок 9 правоохоронців дістали поранення.