Альперіну повідомлено про підозру в організації корупційної схеми / V_Zelenskiy_official

Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду стягнула в дохід держави 35 мільйонів гривень застави з Вадима Альперіна, підозрюваного в організації корупційної схеми на митниці, що завдала державі збитків на 77,7 мільйона гривень.

Читайте такожДетективи НАБУ затримали "хрещеного батька контрабанди" АльперінаПро це йдеться в повідомленні прес-служби Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

Зазначається, що таким чином суд погодився з доводами прокурора щодо порушень процесуальних обов'язків, покладених на підозрюваного при застосуванні запобіжного заходу у вигляді застави – використання паспорту громадянина іншої держави, за яким він міг перетинати державний кордон України.

Відео дня

Крім того, підозрюваному збільшено розмір застави до 76 млн грн. За рішенням суду він має протягом п'яти днів внести різницю в розмірі застави, що складає 41 млн грн.

Як повідомили в громадській організації "Центр протидії корупції", з Альперіна стягнуто половину розміру застави через те, що він не здав за умовами запобіжного заходу паспорт громадянина Ізраїлю.

"Під час сьогоднішнього засідання адвокат намагався довести, що Альперін не мав би змоги виїхати за кордон з ізраїльським паспортом, адже тоді у прикордонників виникне запитання: за яким паспортом він заїхав. Прокурор, своєю чергою, розповів, що, попри ці твердження, "король контрабанди" вже робив так з іншим паспортом Ізраїлю, яких у нього загалом було чотири", - йдеться в повідомленні ЦПК.

Як повідомляв УНІАН, 26 листопада правоохоронці затримали 10 осіб, серед яких семеро співробітників органів митного контролю, в зв'язку з порушенням митного законодавства. Перед цим заступник начальника Київської міської митниці в Державній фіскальній службі України Сергій Тупальський заявив про проведення обшуків у нього вдома.

27 листопада детективи НАБУ затримали бізнесмена Вадима Альперіна, наступного дня йому було повідомлено про підозру в організації корупційної схеми на митниці, внаслідок якої державі завдано збитків на суму понад 77,7 мільйона гривень.

29 листопада Київський районний суд Одеси ухвалив рішення щодо арешту земельної ділянки на вул. Академіка Глушка, 17-А з забороною проведення будівельних робіт. Таким чином було припинено незаконні роботи з будівництва 16-поверхового 4-секційного будинку з торгово-офісними приміщеннями та підземним паркінгом. Як уточнив УНІАН поінформований співробітник місцевої прокуратури, власником висотного будинку, що споруджувався з порушенням містобудівного законодавства, є Альперін.