Рятувальники продовжують гасити пожежі на Житомирщині й у Зоні відчуження / Фото: ДСНС

Рятувальники продовжують гасити лісові пожежі в Чорнобильській зоні, зосередивши зусилля на 6 осередках займання і гасінні двох торфовищ, а на Житомирщині ще намагаються локалізувати пожежі, але ситуація контрольована.

"У Чорнобильській зоні основні зусилля зосереджені на проливанні 6 вогнищ біля населених пунктів Новий Мир, Корогод, Розсоха, Крива Гора, Рудьки, Вільча, а також двох торф'яних пожеж, які виникли вчора після поривів вітру та переходу вогню з трави на торфовища площею 5 га і 0,5 га", - заявив на онлайн-брифінгу голова Державної служби з надзвичайних ситуацій Микола Чечоткін.

Читайте такожЛісові пожежі на Житомирщині: скільки гектарів встигли загасити рятувальники

Відео дня

За його словами, пожежі в Чорнобильській зоні не становлять загрози об'єкту «Укриття», захороненню радіоактивних відходів й іншим критичним об'єктам зони.

Він також зазначив, що рівень радіації в Києві, Київській області та в зоні відчуження перебуває в межах норми.

Крім того, за словами Чечоткіна, запах диму, який відчувався в Києві і області ввечері 16 і вдень 17 квітня, не має стосунку до пожеж у Чорнобильській зоні, а доноситься з Житомирщини.

"Під час повітряної розвідки виявлено сильне задимлення в Овруцькому районі, на даний момент відбувається локалізація двох основних осередків. До ліквідації пожежі залучено 330 осіб особового складу і 50 одиниць техніки, ситуація більш-менш контрольована", - зазначив він.

Як повідомляв УНІАН, 16 квітня в Чорнобильській зоні знову почалася пожежа. Перша пожежа в Чорнобильській зоні розпочався 4 квітня, її вдалося загасити через 10 днів.

Упродовж дня 16 квітня в повітрі в Києві був сильний запах продуктів горіння, спостерігалася задимленість.

За інформацією прес-служби КМДА, в результаті пожеж у Житомирській області та зоні відчуження, а також пилової бурі увечері 16 квітня в повітрі в Києві були зафіксовані значні концентрації шкідливих речовин, що виділяються в результаті горіння.