REUTERS

Про це йдеться в заяві, поширеній в четвер прес-службою Венеціанського фестивалю.

"Ми хочемо висловити підтримку Сенцову, засудженому на великий термін, і зазначити, що ця заява зроблена від імені всієї світової кіноіндустрії", – йдеться в документі.

Автори заяви нагадують, що арешт Сенцова викликав протест серед діячів кінематографа.

Відео дня

"Ще в минулому році на захист Олега виступили Педро Альмодовар, Майк Лі, Стівен Долдрі, Мохсен Махмальбаф, Микита Міхалков, Тільда Суінтон. На попередньому фестивалі одне крісло, призначене для членів журі, простояло символічно порожнім як нагадування про Олега", – зазначають керівники фестивалю.

Читайте також"Суд окупантів не може бути справедливим": чеські та словацькі інтелектуали закликали звільнити Сенцова

Під час нинішнього 72-го Венеціанського фестивалю на захист українського режисера вже виступали український режисер Сергій Лозниця і іранський режисер Мохсен Махмальбаф.

Французький режисер Крістіан Венсан перед прем'єрою свого конкурсного фільму публічно зачитав звернення кінематографічної громадськості на захист Сенцова.

Читайте такожСенцов розраховує, що його обміняють на когось з російських військових – сестра

Як повідомляв УНІАН, 25 серпня суд у Ростові-на-Дону виніс вирок Сенцову і Кольченку, засудивши їх до 20 і 10 років ув'язнення в колонії суворого режиму, відповідно, за сфальсифікованим звинуваченням у підготовці терактів у Криму.