УНИАН

Як передає кореспондент УНІАН, про це сьогодні у Одесі під час виступу на церемонії закриття навчань заявив командувач Військово-морських сил Збройних сил України віце-адмірал Сергій Гайдук.

За його словами, «навчання відбулися - і це факт - в Україні, а ми будемо говорити, що наша країна знаходиться в стані війни, і це є особливістю навчання». Друга особливість навчання, на думку командувача ВМС, полягає в тому, що «цього року нам вдалося вийти на традиційний формат проведення навчання, маючи морський, авіаційний і береговий компоненти» (нагадаємо, 2014 року навчання серії «Сі Бриз» проводилося із залученням лише морського компоненту – кораблів, дії яких також забезпечувала авіація).

Читайте такожВ ЄС високо оцінили рівень підготовки українських морпіхів (фоторепортаж)

Відео дня

Гайдук припускає можливість внесення певних змін у майбутньому в проведення навчань. Вони стосуються збільшення їх інтенсивності та розширення застосування морського компоненту.

Також віце-адмірал пропонує проводити «Сі Бриз» не лише в морі, а й у річковій акваторії.

Читайте такожВМС до кінця року планують отримати два броньовані катери

Як повідомляв УНІАН, «Сі Бриз-2015» за участю військовослужбовців 12 країн проходив з 31 серпня до 12 вересня в Одеській і Миколаївській областях, а також у північно-західній частині Чорного моря. Темою навчань було проведення багатонаціональної операції у кризовому регіоні.