В Мариуполе отпраздновали День усыновления / 0629.com.ua

У Міському саду маріупольці святкували День усиновлення, який традиційно в Україні відзначається 30 вересня, передає 0629.com.ua.

З такої нагоди зібралися батьки-вихователі, прийомні батьки, опікуни, піклувальники разом зі своїми дітьми.

Особливо помітними на святі були дитячі будинки сімейного типу, які об'єдналися і створили свої співочі та танцювальні колективи.

Відео дня

Саме в таких "будинках" можуть виховуватися взяті з притулку братики і сестрички - сімейні групи, що дуже важливо для самих дітей. Головне, щоб у них було більше 5 дітей. До речі, в одному з створених дитячих будинків сімейного типу налічується до 12 діток.

Читайте такожУ Маріуполі відкрили пам'ятник загиблим бійцям під час визволення міста

Привітав дітей зі святом міський голова Маріуполя Юрій Хотлубей, який поцікавився, які проблеми сьогодні виникають у батьків. Скаржитися на матеріальні труднощі матері не стали. Виявилося, що найболючішим для них є проходження медогляду в поліклініці і просили виділити для них окремий час.

В цьому році усиновлено 10 дітей. Але, як зазначає начальник відділу у справах дітей, у місті розвиваються й інші форми. Так, вже є три дитячих будинки сімейного типу, яким місто виділилоло три квартири площею 120 кв. м.

Всього в Маріуполі 6 будинків сімейного типу, де проживає 50 дітей. А також є 20 прийомних сімей, в яких 55 дітей.

"Це дуже хороший показник, оскільки діти перебувають не в інтернаті чи дитячому будинку, а у них є мама і тато, які щоранку обіймуть і отримаєш", - зазначила Людмила Прунчак і додала, що в майбутньому році може бути створено ще кілька таких дитячих будинків. Для них будуть виділені і квартири