Фото УНІАН

Як повідомили УНІАН у прес-службі прокуратури Харківської області з посиланням на начальника відділу прокуратури області Івана Тарасова, голова комісії із розселення переселенців була викрита слідчими прокуратури області, Управління СБУ та поліції сьогодні, 26 серпня.

Читайте такожБільшість українців ставляться до внутрішніх переселенців з Донбасу та Криму позитивно або нейтрально - опитування

За його відомостями, жінка вимагала та отримала 4 тис. грн з сім’ї переселенців з Луганської області. Щоб змусити вимушених переселенців принести їй хабара, чиновниця вимагала документи з місця мешкання, розуміючи неможливість їх надання.

Відео дня

За винагороду голова комісії обіцяла «закрити очі» на відсутність документів та посприяти у заселенні родини у містечко переселенців.

Читайте такожМінсоцполітики зареєструвало понад 1,705 млн переселенців

Голова сім’ї звернувся із заявою до прокуратури. Посадовець була затримана під час передачі грошей.

Досудове розслідування проводить прокуратура Харківської області за ч. 3 ст. 368 КК України (одержання неправомірної вигоди). Найближчим часом слідчі прокуратури оголосять підозру фігурантці провадження. Вирішуватиметься питання про обрання міри запобіжного заходу.