У Києві працівники податкової міліції викрили діяльність потужного конвертаційного центру.

Як повідомили УНІАН у прес-центрі Державної податкової адміністрації у м. Києві, нелегальну фінансову мережу створив 40-річний киянин. За короткий час ним було створено десятки фіктивних підприємств, зареєстрованих на підставних осіб.

За допомогою комп’ютерів та системи модемного зв’язку «клієнт-банк» функціонери центру відстежували рух коштів по банківських рахунках, здійснювали махінації за межами України, проводили видачу готівки. За період протиправної діяльності тіньовики легалізували близько 210 мільйонів гривень.

Відео дня

Підпільну структуру вдалося виявити у кількох офісах і квартирах, що належали конвертаторам, а також у приватному будинку поблизу залізничної станції «Караваєві дачі». При затриманні махінаторів оперативникам довелося одночасно діяти за трьома адресами, де було вилучено 170 тисяч гривень, понад 70 печаток фіктивних підприємств і документацію, що свідчила про протиправну діяльність.

Встановлено декілька функціонерів центру, які дають пояснення. Податківці працюють над відшкодуванням завданого державі збитку. Ведеться слідство.

[ назад ]