Епопея з відключенням російських каналів набирає обертів. Далеко не всі українські кабельники виконали  вимогу Нацради з 1 листопада припинити трансляцію «REN-TV», «Першого каналу. Усесвітня мережа», «РТР» і «TVCI», що обурило багато глядачів.

Як з`ясувала «Сегодня», заборонене російське ТБ є в мережах Запоріжжя, Луганська, Одеси, Криму, Харкова (частково) і інших міст південного сходу. А ось провайдери столиці і західних областей країни демонстрацію російських каналів припинили. Щоправда, в Києві, «Воля» як і раніше транслює Перший канал, очікуючи, що він незабаром вирішить проблему з Нацрадою і всі претензії до нього знімуть. Цікаво, що якраз на Першому каналі із завтрашнього дня почнеться показ знаменитого фільму «12» Микити Міхалкова. І частина країни, виходить, його не побачить.

У Нацраді ж погрожують карати всіх, хто не послухалися. Як розповів перший заступник голови відомства Ігор Курус, ті, хто найближчим часом не виконають їхнього указу, платитимуть штрафи. Які саме, правда, поки не вирішено.

Відео дня