Українські ЗРК С-300 / mil.gov.ua

Про це пише Апостроф з посиланням на джерело

За його словами, "удар (Росії) у відповідь все ж відбудеться, тому Україна напевно відмовиться від своїх намірів".

Читайте такожУ ЗСУ розкрили деталі ракетних випробувань біля Криму, через які погрожує Росія

Відео дня

За даними джерела, історія зі стрільбами придумана українською стороною для того, щоб нагадати світовій спільноті і самим жителям півострова, кому насправді належить Крим. А в самій Росії дії Києва вважають розумним ходом.

"Головне, щоб вони який-небудь свій літак не збили, а потім не звинуватили в цьому Україну", - заявило джерело.

Як повідомляв УНІАН, 1-2 грудня на півдні України заплановані навчання Повітряних сил Збройних сил України, під час яких будуть проведені повітряні стрільби.

Разом з тим ЗМІ, з посиланням на джерела в Міноборони України, повідомили, що в разі проведення Україною ракетних стрільб поблизу тимчасово окупованого Криму Росія погрожує Києву ракетним ударом.

У листі, датованому 26 листопада, зокрема, йдеться про те, що, якщо Україна проведе подібні стрільби, то російська сторона, по-перше, буде збивати українські ракети. По-друге, завдасть удару по українських пусковим установкам.

У відповідь секретар РНБО Олександр Турчинов попросив РФ не панікувати через ракетні стрільби України. Він підкреслив, що ракетні випробування Україна буде проводити згідно з усіма міжнародними зобов'язаннями і договорами у своєму суверенному повітряному просторі.

30 листопада, прес-секретар Міністерства оборони України з питань АТО Андрій Лисенко підкреслив, що погрози не можуть перешкодити планам України щодо військових навчань.

У свою чергу заступник міністра оборони України - керівник апарату генерал-полковник Олександр Дублян не відповів на питання, чи скасує Україна проведення стрільб у зв'язку з нібито погрозами Росії. «Зараз, в даний час, на це питання ще не можу відповісти, тому що час проведення стрільб визначено 1-2 грудня», - зазначив Дублян.