22 вересня у Києві було затримано особу, оголошену російськими правоохоронцями у розшук за підозрою в розкраданні понад 100 млн. доларів, які належали одному із комерційних банків.

Як передає кореспондент УНІАН, про це сьогодні на прес-конференції у Києві повідомив міністр внутрішніх справ України Юрій ЛУЦЕНКО.

За його словами, коли судом буде винесено санкцію на арешт цієї людини, має розпочатися «нормальна, цивілізована процедура екстрадиції».

Відео дня

«Правда, перед тим, - зазначив Ю.ЛУЦЕНКО, я обов’язково поспілкуюсь зі своїм колегою НУРГАЛІЄВИМ (Рашид НУРГАЛІЄВ – міністр внутрішніх справ Росії – УНІАН) і попрошу бути колегою і допомогти нам також вирішити питання по екстрадиції осіб, що підозрюються у скоєнні ряду резонансних злочинів (на території України – УНІАН)».

«Я, звичайно, не можу, це було б формально не правильно, - продовжив міністр, - сказати (Р.НУРГАЛІЄВУ – УНІАН): давайте на хуторі Михайлівському (населений пункт у Харківській області на українсько-російському кордоні – УНІАН) мінятися (зловмисниками, оголошеними у розшук – УНІАН). Хоча ну десь до цього йде, бо інші методи не допомагають…».