При огляді місця проживання однієї з дівчат поліцейські разом з рідними знайшли лист, адресований бабусі, з текстом про вступ в гру у соцмережі / cybercrime.gov.ua

За даними поліції Херсонській області, в правоохоронні органи звернулася бабуся 17-річної херсонки.

Читайте такожСмертельний квест: у Маріуполі дівчина стрибнула з 13-го поверху, виконуючи завдання гри

"Жінка повідомила, що три дні тому її внучка вийшла з дому і назад не повернулася. Працівники поліції негайно почали розшукові заході. В ході перевірки поліцейські встановили коло осіб, з якими спілкувалася зникла дівчинка. Останнім часом найчастіше її бачили з подругою, яка також пішла з дому два місяці тому", - йдеться в повідомленні.

Відео дня

Згідно з повідомленням, в ході розшукових заходів оперативники встановили місцезнаходження підлітків. Дівчата проводили час в компанії однолітків на території одного з приватних домоволодінь в Корабельному районі. Компанію доставили у відділення поліції.

Як розповіла начальник відділу ювенальної превенції обласного главку поліції Тетяна Пшонь, у ході з'ясування обставин, що спонукали підлітків покинути рідні домівки, поліцейські з'ясували ще одну неприємну новину. При огляді місця проживання однієї з дівчат поліцейські разом з рідними знайшли лист, адресований бабусі, з текстом про вступ в гру в соцмережі, яка призводить до суїциду.

Поліцейські знайшли лист, адресований бабусі, з текстом про вступ в гру в соцмережі, яка призводить до суїциду / hr.npu.gov.ua

Як виявилося, дівчата були зареєстровані учасниками гри в Інтернеті «Розбуди мене о 04:20», кінцевою метою якої є вчинення самогубства учасником: адміністратори гри схиляють дитину до виконання завдань (квестів), причому практично всі завдання передбачають нанесення дитині власноруч каліцтва або заподіяння болю. Останнє завдання гравця – покінчити життя самогубством і зафіксувати момент смерті на камеру в режимі online.

Читайте такожВбивчий квест у Маріуполі: загибла дівчина стала першою в Україні жертвою "груп смерті"

Зі слів однієї з дівчат, вона вже отримала перше завдання – вирізати лезом на руці фігуру кита. Але не зважилася на це і вийшла з гри. Зараз дівчата проходять реабілітацію в обласному психо-неврологічному диспансері.

У соцмережах з'явилися групи, в яких кваліфіковані психологи доводять дітей і підлітків до самогубства / hr.npu.gov.ua

Як повідомляв УНІАН, в соцмережах з'явилися групи, в яких кваліфіковані психологи доводять дітей і підлітків до самогубства. Відомо, що фанати таких спільнот називають себе китами, тому що тварини асоціюються у них із свободою. Подібні групи відомі під різними назвами "Розбуди мене о 4:20", "Море китів", "Синій кит", або "Тихий дім".

У всіх шанувальників «моря китів» і «тихих будинків» на особистих сторінках зображені відео або зображення з літаючими китами.